Jiaogulan – kuolemattomuuden yrtti

Jiaogulan, gynostemma pentaphyllym, on Etelä-Kiinassa kasvava köynnös. Se on suosittu yrtti, jota käytetään pääasiassa teenä.

Jiaogulan on niin sanottu adaptogeeninen kasvi, eli se pyrkii normalisoimaan ja tasapainottamaan kehon toimintaa. Länsimaissa tunnetumpi adaptogeeninen yrtti, ginseng, sisältää kolmisenkymmentä sapoiiniyhdistettä – jiaogulanissa niitä on yli 80!

Kiinalaiset ovat nauttineet jiaogulania satojen vuosien ajan pitkäikäisyyden lisäämiseksi. Sitä on käytetty perinteisesti diabeteksen, hepatiitin ja sydänsairauksien hoitoon. Kliiniset tutkimukset osoittavat, että jiaogulan voi parantaa kestävyyttä ja immuunijärjestelmää sekä vähentää kolesterolia ja maksavaurioita. Jiaogulan sisältää runsaasti antioksidantteja, ja tutkimukset osoittavat myös, että sillä on syöpää vastustavia ​​ominaisuuksia.

Jiaogulanilla on runsaasti terveysvaikutuksia, ja sen käyttö on yleisesti ottaen turvallista. Huomioi kuitenkin, että sinun ei pidä käyttää jiaogulania antikoagulanttihoidon kanssa samaan aikaan, sillä se saattaa hidastaa veren hyytymistä. Lisäksi jiaogulania on vältettävä 2 viikkoa ennen leikkausta.

Laita kuppiin ½–1 tl teelehtiä, teepannuun 1–2 tl. Hauduta makusi mukaan 2–15 minuuttia. Voit käyttää samoja teelehtiä moneen haudutukseen, sillä tämä yrtti ei kitkeröidy!

Lue lisää Jiaogulanin terveysvaikutuksista www.jiaogulan.fi

Kokeile jiaogulania!

Tilaa jiaogulan-teetä verkkokaupastamme.